Analiza menu
Analiza menu jest usługą dietetyczną dla restauracji, barów i innych punktów gastronomicznych. Polega na analizowaniu produktów oraz potraw znajdujących się w menu danego zakładu. Analiza jest zarówno jakościowa jak i ilościowa.
Oferuję profesjonalne określenie zawartości podstawowych składników energetycznych i mineralnych poszczególnych dań. Dzięki analizie menu restauracje lub bary mają możliwość przedstawienia swoim klientom składu pokarmów jakie podają oraz w razie potrzeby modyfikacji dań wedle upodobań klientów. Każda osoba korzystająca z restauracji czy barów chciałaby znać skład oraz wartość odżywczą potraw jakie tam spożywa, dzięki czemu może wybrać odpowiednie dla siebie danie bez obaw np. wystąpienia reakcji alergicznej.
Analiza menu jest zbawieniem dla klientów cierpiących na różne schorzenia takie jak alergie i nietolerancje pokarmowe, fenyloketonurię, cukrzycę lub dla klientów borykających się z problemem nadwagi. Korzystając z usługi analizy menu lokal ma większy zakres działania, dzięki czemu coraz większą liczbę potencjalnych klientów.