Testy na nietolerancje pokarmowe

 

 

Co to jest nietolerancja pokarmowa ? Test

Nietolerancja pokarmowa jest często mylona z alergią pokarmową. Występuje prawdopodobnie u 45% populacji, a jej objawy bywają rozmaite i zaliczamy do nich m.in. nieżyt nosa, ból głowy, zmęczenie lub nadmierne pobudzenie, wypryski lub wysypka. Co zrobić, by mieć pewność, że cierpimy na nietolerancję pokarmową?

Wystarczy przeprowadzić test nietolerancji pokarmowej FoodDetective.

Testowane pokarmy:

Zboża: kukurydza, pszenica durum, gluten, ryż, pszenica, żyto, owies.

Orzechy i strączkowe: migdały, orzechy brazylijskie, orzechy cashew, ziarno kakaowca, orzechy włoskie, orzeszki ziemne, groch, soczewica, fasola, soja.

Mięsa: wołowina, kurczak, baranina, wieprzowina.

Ryby i owoce morza: mięso ryb słodkowodnych (łosoś, pstrąg), skorupiaki (krewetka, krab, homar, małż jadalny), tuńczyk, białe mięso ryb (łupacz, dorsz, flądra)

Warzywa: brokuły, kapusta, marchewka, seler, ogórek, ziemniak, por, papryka (czerwona, zielona, żółta).

Owoce: jabłko, czarna porzeczka, grejpfrut, melon (cantalupa i arbuz), oliwki, pomarańcze i cytryny, truskawki, pomidory.

Inne: jajko (całe), mleko krowie, czosnek, imbir, grzyby, herbata, drożdże.

 

źródło: http://www.fooddetective.pl